Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

...

Hierboven staat de inkoop in Autoflex. Als deze reeds is doorgeboekt naar de boekhouding, dan dien je eerst even contact op te nemen met de helpdesk, want daar kan men de inkoop weer op door te boeken zetten.
Als deze auto een bedrijfsmiddel wordt, kan de inkoop in Autoflex worden verwijderd door op het prullenbakje te klikken. Je krijgt wel een melding of je zeker weet of je de inkoopfactuur wil verwijderen. Het voertuig dient op naam van het bedrijf komen te staan en het voertuig dient te worden verzekerd.

Hierboven zie je de inkoop in Exact waarbij de auto is geboekt op de voorraadrekening voor gebruikte BTW-auto’s. Dit dient aangepast te worden naar de balansrekening. (zie afbeelding hieronder)

Wordt het voertuig in een later stadium een bedrijfsmiddel, dan kan er in het memoriaal een andere boeking worden gemaakt. Hierbij kan het voertuig ook eerst worden afgewaardeerd en dan met een restbedrag op de balansrekening worden geboekt.

Het is ook mogelijk om het voertuig gewoon te verkopen als de inkoop al veel eerder is geweest. Dan wordt het voertuig gewoon verkocht aan je eigen bedrijf. Bij deze werkwijze dient de inkoop van het voertuig dan handmatig in de boekhouding te gebeuren.

Uitleg over het plaatjeGerelateerde artikelen

Filter by label (Content by label)
showLabelsfalse
sortmodified
showSpacefalse
reversetrue
cqllabel = "autoflex10" and space = "AF10"