Met de beveiliging van Autoflex kun je precies bepalen wie wat mag doen.
In dit document geven we stapsgewijs aanwijzingen hoe je dit op een efficiënte manier moet inrichten.

Stap 1: Inrichting beveiliging

Voordat je begint met het inrichten van de beveiliging is het verstandig eerst even een back-up te maken. Als je jezelf nu per ongeluk buitensluit van het pakket dan kun je dit eenvoudig herstellen door de back-up terug te zetten.

In grote lijnen bestaat het inrichten van de beveiliging uit 3 stappen:

  1. Aanmaken van de menupermissiegroepen (lees gebruikersprofielen).

  2. Aanmaken van de gebruikers en deze koppelen aan een menupermissiegroep.

  3. Het activeren van de beveiliging.

In Autoflex kun je de toegangsbeveiliging op 2 manieren inrichten: per gebruiker of met gebruikersprofielen.

Wij adviseren je om altijd te gaan werken met gebruikersprofielen. Ook als je maar weinig gebruikers invoert. Je maakt bijvoorbeeld een profiel aan voor de werkplaats (WP), de verkoop(VER), de administratie(ADM) en de beheerder(SUP). Zo’n profiel koppel je daarna aan een gebruiker. Als je nu later besluit iets in dit profiel aan te passen dan is deze aanpassing meteen van toepassing voor alle gebruikers die gekoppeld zijn aan dit profiel.

Een gebruikersprofiel wordt op 3 plaatsen gekoppeld aan een gebruiker namelijk bij ‘Element’, ‘Veld’ en ‘Permissies’. De koppeling voor ‘Element’ en ‘Veld’ worden alleen gebruikt door de uitgebreide toegangsbeveiliging. Met ‘Permissies’ bedoelen we de menupermissiegroepen. Aan een menupermissiegroep kun je elke menuoptie koppelen of verwijderen. Dit zijn niet alleen de menuopties van het hoofdmenu maar ook alle menu’s dit met de rechtermuistoets opgeroepen worden.

Toevoegen menupermissiegroepen

Met de menuopdracht Admin → Beveiliging → menupermissiegroepen kun je deze groepen beheren.

Met de knop ‘Permissies’ op de stamgegevens van een menupermissiegroep roep je het scherm op om de menuopties van deze groep te activeren (insluiten).

Het in- of uitschakelen van sommige menuopties heeft naast het wel of niet beschikbaar zijn van de menuopties ook nog meer gevolgen. Dit is met name het geval bij:

Toevoegen gebruikers

Met de menuopdracht Admin → Beveiliging → Gebruikers kun je gebruikers toevoegen (via de knop ‘Nieuw’ op de toolbar).

Stap 2: Wachtwoorden beheren

Met de opdracht Admin → Beveiliging → Wachtwoorden kun je de wachtwoorden van de gebruikers beheren. Ook kun je hier aangeven of gebruikers toegang tot dit formulier krijgen. Je kunt hier geen gebruikers toevoegen.

Toelichting stamgegevens gebruiker:

Belangrijk!
Als je de systeem supervisor bent, wees er dan zeker van dat er bij jouw een "A" is ingevuld voordat je iemand anders een "A" toekent.
Geef je eerst een andere gebruiker een "A" dan hebt je geen toegang tot deze formulieren, omdat de andere gebruiker dan hoger in de laag staat.

A. Instellen wachtwoord

Met de opdracht Admin → Beveiliging → Instellen wachtwoord kun je als beheerder bepalen aan welke eisen het wachtwoord moet voldoen.

B. Wachtwoorden beheren

Met de opdracht Admin → Beveiliging → Wachtwoorden kunt u de wachtwoorden van de gebruikers beheren. Ook kun je hier aangeven of gebruikers toegang tot dit formulier krijgen. Je kun hier geen gebruikers toevoegen.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen kom hier onder, gebaseerd op de labels die je hier selecteert.


Related issues