BTW nummer aanpassen

Welke stappen zijn nodig om het BTW-nummer van het eigen bedrijf aan te passen? In het engels wordt dit ook wel het VAT number genoemd.

 

Stap 1: Nieuw BTW nummer

Eenmanszaken krijgen een nieuw BTW-nummer van de Belastingdienst. Het nieuwe BTW-identificatienummer is vanaf 1 januari 2020 niet meer gekoppeld aan het burgerservicenummer (BSN). 

Dit nieuwe BTW-identificatienummer moet vanaf 1 januari 2020 worden gebruikt op je facturen, webshop of website en bij alle transacties op basis van EU-regelgeving en handelsverkeer binnen de EU. Denk er dus aan om dit aan het eind van het jaar aan te passen in je administratie.

BTW nummer controle

Het BTW nummer kun je via deze website controleren op de geldigheid:

VIES VAT number validation

Stap 2: BTW nummer aanpassen in Autoflex

Instellingen - Eigen bedrijf scherm

Instellingen - Eigen bedrijf scherm

Pas het BTW nummer in je Autoflex aan bij de InstellingenBedrijf

Stap 3: Lay-outs aanpassen

  1. Zonder briefpapier: Als je geen briefpapier hebt, pas het BTW nummer aan, zoals in Stap 2 is beschreven.

  2. Met briefpapier: Vervang de JPG van het oude briefpapier met de JPG van het nieuwe briefpapier. Mocht je het briefpapier in PDF hebben ontvangen van de drukker, kan je dit omzetten naar JPG (bijvoorbeeld via de volgende website: https://pdf2jpg.net) of vraag aan de drukker het bestand in JPG-formaat.

BTW nummer aanpassen in lay-outs (met briefpapier)

Voorbeeld van een briefpapier met een BTW nummer

Stap 4: Boekhoudsysteem

Mocht je een boekhoudsysteem hebben, pas je daar ook het BTW nummer aan. Neem contact op met je boekhouder om dit aan te (laten) passen.

Gerelateerde artikelen