Geen kopieën van de ADMIN001 map maken in de AFLWIN map

De volgende onderwerpen worden hieronder besproken:

 

Voorbeeld opbouw AFLWIN directory

Voorbeeld opbouw AFLWIN directory

In de meeste gevallen zijn de database met tabellen opgeslagen in c:\aflwin\admin001
Zodra Autoflex wordt gestart zal deze de tabellen openen vanuit c:\aflwin: Er wordt een path gezet, dit betekend dat Autoflex gaat kijken waar bijvoorbeeld de tabel dafldrel zich bevind voor het tonen van de relaties. In bovenstaand voorbeeld wordt de tabel c:\aflwin\admin001\dafldrel.dbf geopend

Uitleg gevolgen kopieën maken van de ADMIN001 directory

Uitleg gevolgen kopieën maken van de ADMIN001 directory

Met de beste intenties wordt, voordat een update wordt gedraaid, een kopie gemaakt van de ADMIN001 directory, zoals in onderstaand voorbeeld is geïllustreerd. In de praktijk moet je dit NOOIT doen!

Het gevolg van een dergelijke kopie is dat Autoflex, na het starten, gaat kijken waar de tabel dafldrel.dbf is opgeslagen. Wanneer de kopie directory als eerste voorbij komt tijdens het zoeken, zal het bestand in deze directory worden gebruikt, met als gevolg dat de onjuist directory wordt gebruikt. Het gevolg is dat de tabellen willekeurig uit beide admin001 directories gebruikt gaat worden. Het gevolg is dat wijzigingen over beide directories wordt opgeslagen, en de actuele gegevens niet zijn opgeslagen in één maar twee directories. De data kan onvolledig worden getoond. In de praktijk zal een back-up moeten worden teruggezet.

Gerelateerde artikelen